Over Hedon

Volle zalen, recordaantallen bezoekers, waardering van publiek, artiesten en samenwerkingspartners, is het resultaat van een periode waarin we alle zeilen hebben bijgezet om uit te groeien tot een poppodium dat we voorzichtig toonaangevend mogen noemen. Begin 2013 werd het harde werken beloond met de titel ‘Beste Poppodium van Nederland’. De apotheose volgde toen we een jaar later zo trots als een pauw het compleet vernieuwde Hedon konden presenteren. Trots zijn we natuurlijk, maar stilstaan bij wat geweest is doen we liever niet te lang.

dEUS (2014)

Een nagelnieuw prachtig functioneel pand met een grote zaal, een kleine zaal, een backstage café, ruime foyer en oefenruimtes, Hedon in een notendop. Zo ingericht dat er volop kansen zijn voor een divers programma met een hoge kwaliteitslat; aangevuld met vele mogelijkheden voor bijvoorbeeld verhuur en bijzondere projecten. Speciale programmering, uitvoeren van projecten met maatschappelijke doelen, uitbreiding van het culturele aanbod, stimulering van talentontwikkeling en ondersteuning van cultuureducatie hebben wij hoog in het vaandel staan. Voorbeelden hiervan zijn projecten als de ‘Fakkelteit’ waarin jongeren die extra aandacht nodig hebben begeleiding krijgen van rolmodellen uit de regio; Check This en Kunstbende, kunsteducatie gericht op jongeren; Buro Ruis, het culturele voorportaal voor studerend Zwolle en stimulering van talentvolle muzikanten uit eigen regio. Graag bieden wij ook die meerwaarde voor de stad en haar omgeving.

In huidige tijden wordt het steeds moeilijker om met eigen middelen belangrijke projecten op hetzelfde niveau te houden zoals we dat jaren deden. Daarnaast zijn we op zoek naar middelen waarmee we de kwaliteit van onze programmering en faciliteiten kunnen bekostigen. Hiervoor gaan we graag het gesprek met u aan. Want voor ondernemers, particulieren, prominenten en fondsen met een warm hart voor het culturele leven in Zwolle en het besef van het belang van een bruisend poppodium in deze prachtige stad hebben we iets speciaals beschikbaar: ‘De Hedon Music Club’.

Anne Riemersma 
Directeur Hedon