Klaar-terwijl-je-wacht-video bij nieuwe single Ruud Fieten

geplaatst op -

 Ruud Fieten kreeg videoclip voor nieuwe single niet af en bestelde in blinde paniek een clip via Fiverr. Bekijk hier het resultaat:

Ruud Fieten treedt vandaag naar buiten met de titeltrack van zijn aankomende EP: ‘Mad Dogs in the Sun’. De single gaat over een soldaat die in een oneindige oorlog verwikkeld is. Hij is gevoed met leugens en propaganda naar het front gestuurd maar komt er langzaam achter dat de vijand precies dezelfde propaganda te horen gekregen heeft. De soldaat begint de oorlog zelf als zijn vijand te zien en keert zich ertegen. 

Videoclip
Hoewel Ruud Fieten bekend staat als een uitzonderlijk muzikaal talent, laat zijn talent om planningen te maken nogal eens te wensen over. De clip voor Mad Dogs in the Sun was niet op tijd klaar dus kocht hij in blinde paniek een videoclip op Fiverr, een website waar mensen diensten aanbieden die ze binnen 24 uur kunnen uitvoeren. In de videoclip zie je een choreografie van de Tsjechische danser DkidCZ.  

EP release
Eind september komt de nieuwe EP ‘Mad Dogs in the Sun’ uit. Fieten ging hiervoor heel conceptmatig te werk. De nummers op de EP spelen zich af in een universum waar een dystopische oorlog woedt. Alle vijf liedjes zijn vanuit verschillende personages geschreven: De Reiziger, de boer, de arbeider, de pacifist en de soldaat. Hoe gaan de verschillende karakters om met de oorlog die zij meemaken? Hoe gaan ze om met verwachtingen in een tijd waarin zoveel verwarring wordt gezaaid? Hoe zorgen ze ervoor dat ze niet apathisch worden?

De EP werd afgelopen jaar in drie dagen opgenomen in Studio PAF! in Rotterdam en wordt op 18 oktober gepresenteerd in Hedon Zwolle. De band doet daarna een aantal shows en Ruud vertrekt eind oktober naar Engeland voor een korte solo tour. 

Hedon Beurs 
Ruud Fieten is in het bezit van een Hedon Beurs.Vijf jaar geleden is Hedon gestart met het toekennen van de Hedon Beurs. Met deze beurs probeert het poppodium talentvolle acts een extra steuntje in de rug te geven om door te kunnen groeien naar de landelijke (sub)top. De geselecteerde bands worden tijdens het beurstraject intensief begeleid door o.a. verschillende professionals vanuit Hedon Productiehuis die de band kan ondersteunen op verschillende vakgebieden. Met de Hedon Beurs wil het poppodium bereiken dat het muziekklimaat in de regio gezond blijft en zijn steentje bijdragen aan een gezond bandklimaat binnen de provincie Overijssel.

Klik hier voor een uitgebreid van Ruud Fieten met The Daily Indie!


Gepubliceerd op:  Laatste wijziging: