Stadsfestival Zwolle maakt nieuwe namen bekend

geplaatst op -

 

Het Stadsfestival maakt bekend dat singer-songwriter Blaudzun, Hadewych Minis & Matangi Quartet, Brother Till, Pjotr en Brassband Gallowstreet op het Stadsfestival Zwolle 2019 staan. Het programma voor het driedaagse theater- en muziekfestival, Stadsfestival Zwolle, krijgt meer en meer vorm. Nadat het festival in de binnenstad al eerder o.a. Wende, Rico & Sticks, Postmen, Toneelgroep Oostpool en dansgezelschap 115 bekendmaakte volgen er nu een twintigtal nieuwe namen.

Het festivalterrein zal dit jaar voor het eerst opgebouwd worden op o.a. Grote Kerkplein, in het Academiehuis, aan de Zwolse stadsgrachten, in en rondom Schouwburg Odeon en Museum de Fundatie en op de Blijmarkt. Met de nieuwe variant van het festival hoopt de organisatie een divers programma te kunnen programmeren die zowel voor het gezin als doorgewinterde festivalbezoekers toegankelijk is. Hierbij wordt er een brug geslagen tussen bijzondere theatervoorstellingen en verrassende muziek van grote landelijke namen tot lokaal opkomend talent.

Zwolse artiesten en theatergezelschappen

Het festivalterrein zal dit jaar voor het eerst opgebouwd worden op o.a. Grote Kerkplein, in het Academiehuis, aan de Zwolse stadsgrachten, in en rondom Schouwburg Odeon en Museum de Fundatie en op de Blijmarkt. Met de nieuwe variant van het festival hoopt de organisatie een divers programma te kunnen programmeren die zowel voor het gezin als doorgewinterde festivalbezoekers toegankelijk is. Hierbij wordt er een brug geslagen tussen bijzondere theatervoorstellingen en verrassende muziek van grote landelijke namen tot lokaal opkomend talent. Daarnaast zal er met o.a. Theater Gnaffel en Kikker Zingt en Leest Voor, jeugdtheater voor het hele gezin zijn. 

STADSFESTIVAL

NIEUWE NAMEN: BLAUDZUN / HADEWYCH MINIS & MATANGI QUARTET / EEF VAN BREEN GROUP / PJOTR / LIKEMINDS / RAW ESSENCE / BROTHER TILL / THEATER GNAFFEL / SHIFFT / VLAMOUSSE / KIKKER ZINGT EN LEEST VOOR / FRANKLIN D JONES / RUUD FIETEN / SCOTT & YOUNG / MICAH & JULIA / MARK VAN VLIET / NESS / MILO / QUINN / SPROKEN / NONCHELANGE / BENJAMIN FRO

VERDER LINE-UP: WENDE / RICO & STICKS / POSTMEN / TIM KNOL & BLUE GRASS BOOGIEMEN / COLORED MONKEYS / TONEELGROEP OOSTPOOL / KAMEROPERAHUIS / NEDERLANDSE REISOPERA / BRUISBOOT / BOVENSTE KNOOPJE OPEN / 155

Persfoto: Blaudzun


Gepubliceerd op:  Laatste wijziging: