10 x Indie en Alternative

 

Dit najaar hebben we voor jou 10 indie en alternative events op een rij gezet waarvan wij denken dat je gaat smullen. Van rocken op The Elementary Penguins tot luisteren naar meeslepende en intrigerende nummers van Peter Broderick. Om nog meer alternatieve muziek te ontdekken kun je op zoektocht gaan tijdens Let’s Get Lost of abonneer je alvast op deze playlist.

 

THE ELEMENTARY PENGUINS (powered by Pinguin Radio)- vrijdag 21 oktober

Het was een tijdje rustig, maar The Elementary Penguins komen terug met een heel nieuw album in 2017. Het nummer ‘Wild Fever’ is daar een sterk begin van. Door het uitgebrachte nummer ‘Everybody Knows My Name Especially On The Dancefloor’ zijn de voormalige roadies van Go Back To The Zoo en Tim Knol bekend geworden. De muziek van de band kun je herkennen aan de aanstekelijke indierocksongs die omschreven worden door de energieke zang van Dale Wathey en smerige gitaarpartijen. De Zwolse band Aspen Gems staat deze avond in het voorprogramma van The Elementary Penguins. Deze indieband dompelt je onder in catchy en gloedvolle rock met Invloeden van Editors, Snow Patrol en War on Drugs. Begin dit jaar is het nummer Lightning’ uitgekomen en is daarmee de voorloper van de gloednieuwe EP.

 

DANNY VERA- zaterdag 22 oktober

Het gaat goed met Danny Vera. 21 september heb je deze man kunnen aanschouwen bij De Wereld Draait Door tijdens ‘de minuut’. Hier speelde hij het nummer ‘I’ve Been Around ‘ van het kersverse album ‘The Outsider’. Na dit gedenkwaardig moment besloot Danny Vera om samen te werken met Douwe Bob. ‘Loving Her Alone’is het prachtige eindresultaat geworden van deze samenwerking. Naast dat Danny Vera veel optreedt en opneemt, is hij sinds 2010 vaak op tv te zien met zijn huisband bij Voetbal Inside.

 

DRIVE LIKE MARIA- donderdag 27 oktober

De nieuwe single ‘Deep Blue’ van Drive Like Maria is anders dan anders. De clip van de single is volledig opgenomen door middel van de populaire app Prisma. Dit nummer vormt het begin van het drieluik album Creator, Preserver, Destroyer. De debuutplaat Elmwood en de opvolger Drive Like Maria werden lovend ontvangen. Het drietal was eerder terug te vinden op Lowlands, Pukkelpop, SXSW en in het voorprogramma van ZZ Top en AC/DC. Storksky komt deze avond voor de tweede keer naar Hedon. Zware grooves en vlammende riffs worden afgewisseld met funky melodieën en veel falsetto gezongen lyrics. Dat de band op Pinkpop en Zwarte Cross stond, zegt genoeg over de potentie van de rockers.

 

LET’S GET LOST- zaterdag 29 oktober

Let’s Get Lost bestaat alweer 5 jaar en dit gaat gevierd worden. Onder andere komen Alex Vargas, Gengahr, Hydrogen Sea, Folly & The Hunter, I Have A Tribe, Louis Berry en Close Talker langs. Daarnaast komt Warhaus, beter bekend als de frontman van Balthazar, met zijn goed ontvangen soloalbum optreden. Het festival vindt plaats op verschillende bijzondere plekken in de binnenstad, onder andere bij Café in de Buurt, Plato en Galerie Het Langhuis.

 

TROPEZdonderdag 10 november

De leden van Go Back To The Zoo besloten om een nieuwe band te beginnen, met andere muziek. St. Tropez is een nieuwe Yachtpunk band uit Amsterdam. Op 26 augustus is het debuutalbum uitgebracht. Dit album werd meteen opgepikt door hippe, Engelse muziek blogs als DIY en NME. Van De Popronde tot Noorderslag en op vele festivals in binnen-en buitenland heeft de band indruk achter gelaten.

 

ANNE SOLDAAT & YORICK VAN NORDEN UNSUNG HEROES- vrijdag 25 november

Tijdens de muziekvoorstelling ‘Unsung Heroes’ komen nummers van artiesten aan bod die het niet verdienen om vergeten te worden, zoals Gene Clark, Harry Nilsson, Nick Drake, Tim Buckley, Emitt Rhodes, Ronnie Lane en Gram Parsons. Naast de vergeten artiesten, spelen Anne & Yorick ook eigen songs. In 2015 is het laatste album van Anne uitgekomen Talk Little, Kills Many, hiermee werd bevestigd hij momenteel één van de beste songwriters is van Nederland. Yorick van Norden, vroeger bekend van The Hype, is begin dit jaar met het nummer ‘Stranglehold’ nog uitgeroepen tot NPO Radio 2 talent.

 

BEWILDERzaterdag 3 december

Na 10 jaar zette Maurtis Westerik een streep onder zijn band GEM, om vervolgens verder te gaan als frontman van Bewilder. Nog geen jaar geleden moest Bewilder het allereerste festivaloptreden nog spelen. Sterker nog, de band had nog niet eens een album uit. Bewilder kwam dan ook snel, supersnel. De Utrechtse indierockband schoot uit de startblokken toen in september 2015 het album ‘Dear Island ‘werd gepresenteerd tijdens Into The Great Wide Open. Op 3voor12 radio heeft de band een radio-experiment ondergaan door maar liefst een uur lang het nummer ‘forza’ te spelen.

 

BETTIE SERVEERT- zaterdag 3 december

Van deze band krijgen wij nooit genoeg. Al 25 jaar staat Bettie Serveert aan de top van de Nederlandse indierock en nog steeds pakken ze het publiek in met de aanstekelijke en energieke muziek. Na de aftrap van het nummer Never Be Over zijn De Betties dit najaar terug met het gloednieuwe album ‘Damaged Good. In 1992 heeft de band met het succesvolle album Palomine getourd met grote namen, zoals Jeff Buckley, Dinosaur Jr. Wilco, Counting Corws en Buffalo Tom.

 

 

AUDIO ADAM / ELEONOR COCO- donderdag 8 december

Twee opkomende acts bundelen de krachten om de Nederlandse Poppodia te bestormen. Audio Adam viert dit jaar haar 5 jarig bestaan. Samen met producer Thijs van der Klugt (o.a. baskerville) heeft de band de bevlogenheid weten om te zetten in een lichtere, optimistische sound. Voor Zuid-Amerikaans temperament en Amsterdamse bravoure ben je bij Eleonor Coco aan het goede adres. Haar singles ‘Bring U Back en In Dreams’ werden beide verkozen tot DJ Favorite.

 

  

K’S CHOICE- woensdag 15 maart

K’S Choice debuteerde in 1993 met ‘The Great Subconscious Club’. De doorbraak volgde 2 jaar later met het album ‘Paradise In Me’. Hier stond de knaller van de hit op ‘Not An Addict’. Inmiddels heeft de band 7 albums uitgebracht, en een aantal live-en verzamelalbums. Voor dit optreden de “Backpack Sessions” duikt de familie Bettens in hun rijkgevulde “rugzak” van smaakmakende songs, oud en nieuw, aangevuld met een aantal fraaie en verrassende covers